در قرن 23، نمیتوان از اهمیت و کاربرد فراوان کابل ها در سرتاسر زندگی چشم پوشی کرد. از کابل ها در انواع وسایل مختلف، برای انتقال برق و در سایر صنابع استفاده می شود. براساس نوع هادی، کابل هارا میتوان به دودسته کابل های نوع افشان و کابل های مفتولی دسته بندی کرد. کابل های مفتولی نوعی از کابل ها هستند که دارای یک رشته می باشند و این تک رشته بودن نه تنها باعث نازک بودن آن نمی شود؛ بلکه منجربه ضخامت بالا این کابل و عدم انعطاف پذیری آن نیزشده است. این کابل ها به دلیل ویژگی های بسیار مطلوب خود، دارای کاربردهای وسیعی در انواع حوزه ها ،مخصوصا برق، می باشند. در ادامه ،در رابطه با کابل برق مفتولی بیشتر صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

ساختار کابل برق مفتولی

همانند سایر کابل ها، این کابل نیز از  دو بخش هادی رسانا و عایق تشکیل شده است. یک قسمتی که در این کابلها اختصاصی می باشد، بخش فیلر است که در میانه کابل قرار دارد و نقش پرکنندگی را ایفا می کند.هادی سیم میتواند از جنس آلومینیوم و یا مس باشد که بسته به کاربرد مفتول، نوع هادی مناسب انتخاب خواهد شد. عایق کابل های مفتولی نیز همانند اکثر سیم ها و کابل ها، از جنس پی وی سی (PVC) می باشد. همان طور که میدانید وجود عایقی از جنس این پلیمر منجر می شود تا از بروز  آتش سوزی و نشت برق به خوبی جلوگیری شود.

انوع کابل برق مفتولی

کابل های برق مفتولی بر اساس نوع کاربرد و ویژگی هایی که دارند قابل تقسیم بندی می باشند. کابل های برق مفتولی را براساس نوع هادی به کاررفته در داخلشان، میتوان به گروه آلومینیومی و مسی تقسیم بندی کرد. کابل های مفتولی مسی به دلیل وجود هادی از جنس مس، از رسانایی بسیار بالایی برخوردار می باشند و این از مزایا این نوع از کابل هاست؛ اما نباید از بحث قیمت نیز غافل شد. فلز مس به دلیل گرانتر بودن، استفاده کمتری در مصارف وسیع تر دارد. کابل های الومینیومی نوعی از کابل های مفتولی هستند که هادی و رسانا آنها از فلز نقره ای رنگ آلومینیوم ساخته شده است . به دلیلی ارزانتر بودن کابل های آلومینیومی در مقایسه با مسی، این کابل ها برای مصارف و پروژه های عظیم، کاربرد بیشتری خواهند داشت.

کابل های برق مفتولی، براساس ولتاژ نیز قابل تقسیم بندی هستند ؛ به گونه ای که کابل های دسته اول کابل هایی با ولتاژ قابل تحمل 300-500 ولت، دسته دوم کابل هایی با ولتاژ 450-750 ولت و دسته سوم شامل کابل هایی با حده اکثر ولتاژ 0.6 تا 1 کیلو وات می باشند .  کابل های دسته سوم به کابل های فشار قوی نیز مشهور می باشند.

کاربرد کابل برق مفتولی

با توجه به ویژگی های گسترده و ساختار فوق العاده سیم های مفتولی، این کابل ها توانسته اند تا  کاربرد فوق العاده گسترده ای را در صنابع گونگون از ان خود کنند . یکی از این صنایع ، صنعت برق می باشد که از سیم های مفتولی، برای توزیع برق، چه در محیط باز و چه در محیط بسته، استفاده می کند. گاها سازندگان از سیم های مفتولی در ساخت تابلو های برقی نیزاستفاده می کنند. کابل های مفتولی بدون عایق  از جمله مواد سازنده رایانه ها می باشند که به منظور انتقال الکتریسیته استفاده می شوند. به دلیل عملکرد فوق العاده این نوع از کابل ها، از انها در درون لوله های زیر گچ استفاده شده است.

استاندارد و ویژگی کابل برق مفتولی

حرف اول در تولید هرمحصول به منظورپیشگیری از ایجاد حادثه، رعایت استاندارد در تولید آن محصول می باشد. هادی رسانا کابل های مفتولی  به منظور استاندرد بودن، بر طبق استاندارد ISIRI3084 باید طراحی شوند.

این نوع از کابل ها، به دلیل استفاده از عایقی با کیفیت و مناسب از جنس پی وی سی ،  دارای مقاومت فیزیکی بالایی می باشند؛ به علاوه اینکه عایق مناسب منجر می شود تا احتمال رخدادن آتش سوزی و نشت برق به شدت کاهش یابد. همچنین وجود رسانا با قدرت هدایت الکتریکی بالا منجر شده است تا این کابل ها بتوانند قوی ترین ولتاژ هارا به راحتی از درون خود عبور دهند. برخی از انواع کابل های مفتولی که از ورق گالوانیزه در ساختار آنها استفاده شده است، دارای مقاومت و قدرت بسیار بالایی در برابر رطوبت و زنگ زدگی می باشند. این امر منجر می شود تا بتوان از این نوع از کابل ها در انواع محیط های مرطوب و خشک به راحتی استفاده کرد. این کابل ها از قیمت بسیار مناسبی نیزبرخوردار می باشند که این امر منجر می شود تا با هرمیزان بودجه مالی ، امکان استفاده از ان برای تمام افراد فراهم باشد.

این کابل ها که به کابل های خشک نیز شهرت دارند، به دلیل انعطاف پذیری کمی که دارند، در هم نمی پیچند؛ این امر از ساییدگی در طولانی مدت جلوگیری کرده و منجر به عمر طولانی تر کابل می شود.

سخن آخر

هما نگونه که مشخص است ، کابل ها نقشی پررنگ در انواع وسایل و لوازم پیرامون ما دارند؛ به گونه ای که می توان گفت یکی از اصلی ترین اجزا تمامی لوازم و وسایل محسوب می شوند. سیم های مفتولی نیز دسته ای از کابل ها می باشند که به دلیل ویژگی های منحصر به فرد خود، توانسته است تا جایگاه خوبی را در بین سازندگان مختلف کسب نماید. این کابل ها، در توزیع برق به کار می روند؛ به طوریکه نوع 0.6 تا 1 کیلو ولت آن، به کابل فشار برق قوی مشهور است. تابلوهای برق و لوله های داخل گچ نیز در ساختار خود، از کابل های مفتولی بهره گرفته اند. در نهایت باید بدانیم که این نوع از کابل ها به دلیل استفاده از فلزاتی با قدرت رسانایی بالا در درون خود، نظیر مس و آلومینیوم، دارای قدرت رسانایی بسیار بالایی می باشند؛ همچنین وجود عایقی از جنس پی وی سی منجر شده است تا این سیم ها از امنیت بسیار خوبی برخوردار باشند و از وقوع آتش سوزی ناشی از نشت برق، پیشگیری نمایند. امیدواریم با مطالعه این مطلب، با کابل برق مفتولی و کاربرد های آن به خوبی آشنا شده باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *