به احتمال خیلی زیاد همه شما یک بار هم که شده کابل های مخابراتی که برای انتقال صوت و تصویر و… به کار برده می شوند را دیده اید. این کابل ها، علاوه بر انتقال صدا و تصویر، گزینه مناسبی برای اینترنت پرسرعت خانگی نیز می باشند. کابل های زوجی هوایی در واقع نام دیگر کابل های مخابراتی می باشد که علت نام گذاری آنها ، به دلیل نوع ساختار آن می باشد. سیم های هادی به کاررفته دردرون این نوع از کابل ها، دو به دو زوج بوده و درون هم پیچانده شده اند. این مکانیسم، کمک می کند تا هدف از تولید این نوع از کابل ها، که همان از بین بردن اختلالات مغناطیسی است، محقق شود. ما در این مقاله قصد داریم تا هر آنچه را که در رابطه با کابل زوجی هوایی و موارد استفاده آن نیاز است  به شما بیاموزیم. با کابل متال تا انتهای این مقاله همراه باشید.

انواع کابل زوجی هوایی

کابل های زوجی هوایی یا همان کابل مخابرات، برای استفاده در داخل ساختمان و خارج ساختمان به کارگرفته می شوند. این کابل ها را به صورت کلی میتوانیم به4  گروه تقسیم کنیم:

کابل زوجی داخل ساختمان

همان طور که از نام آنها نیز مشخص است، این نوع از کابل ها به قصد استفاده در داخل ساختمان تولید شده اند. تعداد رشته های این کابل بین 2تا100 متغیر است و جنس عایق به کاررفته در آن، از جنس PVC می باشد. رنگ این نوع از کابل های هوایی به رنگ طوسی می‌باشد.

کابل زوجی خارج ساختمان

به دلیل استفاده از نوع کابل در خارج ساختمان، نیاز است تا در رابطه با عایق آن، حساسیت زیادی به خرج داده شود؛ زیرا این کابل ها در معرض تغییرات اب و هوا و اشعه فرابنفش قرار دارند و امکان آسیب به آنها زیاد است. برای عایق این نوع از سیم ها، پلی اتیلن انتخاب شده است که تمام تواقعات ما را از عایق کابل های خارج ساختمان برآورده می سازد. این نوع از کابل ها به رنگ مشکی می باشند و تعداد رشته های آنها بین 2 تا 100 متغیر است.

کابل زوجی هوایی مهاردار

از مستحکم ترین و مقاوم ترین کابل ها، کابل های زوجی هوایی مهاردار می باشند. علت این استحکام و مقاومت کابلها، وجود عایقی از جنس فولاد در اطراف آن می باشد که آن را به یکی از پرطرفدارترین کابل ها در استفاده در خارج ساختمان و مناطق روستایی تبدیل نموده است. تعداد رشته های این نوع از کابل ها بین 10 تا 100 متغیر است.

کابل زوجی کانالی

این نوع از کابل ها، مختص استفاده دردرون کانال ها می باشند. محافظ ژله فیلد این محصول، منجر به محافظت از کابل و در نهایت، عمر مفید تر این محصول در درون انواع کانال ها می شود. این محصول تعداد رشته هایی بین 10 تا 600 دارد.

مزایا و معایب کابل زوجی هوایی

کابل های زوجی هوایی از مزایا و ویژگی های بسیار مطلوبی برخوردار هستند که همین، منجر به کاربرد گسترده این کابل ها از زمان تولیدشان شده است؛ برای مثال قیمت مناسب این کابل ها و هزینه های بسیار پایین مورد نیاز برای تولید آن، این نوع از کابل ها را بسیار پرطرفدار کرده است. علت قیمت مقرون به صرفه این کابلها، استفاده از فلز مس وآلومینیوم در ساختارشان می باشد که از قیمت نسبتا پایینی برخوردار هستند. نصب آسان و بدون نیاز به تجهیزات خاص و اختصاصی، از دیگر مزایا کابل های زوجی هوایی می باشد. این کابل ها برروی تیر برق یا یک پایه قابل نصب می باشند. عمر طولانی و مفید به دلیل مقاومت بالا در برابر تغییرات و شرایط آب و هوایی نیز از دیگر مزایا این کابل ها می باشد. عایق های گوناگونی که در درون این کابل ها استفاده شده است، منجر به مقاومت بالا این کابل ها در برابر تغییرات اب و هوا، اشعه فرابنفش و … می شود.

تا به اینجا از مزایا این کابل ها سخن گفتیم اما نباید از معایب آنها نیزغافل شد. این کابل ها علی رغم اینکه مقاومت خوبی در برابر تغییرات محیطی دارند، استحکام کافی در برابر آسیب های فیزیکی را ندارند و این نقص به دلیل نازک بودن انها می باشد. برخورد یک جسم فیزیکی سنگین یا طوفان های شدید میتواند منجر به از هم گسیختگی این نوع از کابل ها شود.همچنین این کابل ها برای انتقال صوت و تصویر در مسافت های طولانی چندان مناسب نیستند؛ علت این امر وجود تداخلات الکترومغناطیسی است  که منجر به ایجاد نویز خواهد شد.

کاربرد های کابل زوجی هوایی

هرجایی که نیاز به انتقال تصویر و صوت باشد، کاربرد کابل های زوجی هوایی نیز مطرح می شود؛ از خطوط انتقال صوت بین دو خط تلفن ثابت گرفته تا کابل های مورد استفاده در آیفون های تصویری.  استفاده در تلویزین های کابلی نیز از دیگر کاربرد های این نوع از سیم ها می باشد؛ هرچند استفاده از این نوع از تلویزین ها کم کم رو به کاهش می باشد.

تاثیر گسترده اینترنت بر تمای جوانب و موقعیت های زندگی امروزه، غیر قابل انکار است و همان گونه که مشخص است، اینترنت معدنی گسترده از اطلاعات می باشد ؛ این امر انتقال بدون خطا و سریع این داده ها را ایجاب خواهد نمود. این نوع از کابل ها برای انتقال حجم زیادی از داده ها در اینترنت خانگی و ادارات نیزکاربرد دارند ومنجر به انتقال بدون نقص داده ها می شوند.

سخن آخر

ما در این مقاله به ارائه توضیحات کامل در رابطه با نوعی از کابل ها به نام کابل های زوجی هوایی پرداختیم. همان گونه که ذکر شد، این نوع از کابل ها بر اساس نوع کاربرد، به انواع مختلفی قابل تقسیم هستند؛ برای مثال، گونه ای از کابل های زوجی هوایی برای استفاده در داخل ساختمان و انواعی دیگر برای استفاده در خارج ساختمان کاربرد دارند. قیمت مناسب، نصب آسان و عمر طولانی و مفید ، بسیاری از سازندگان را ترغیب به استفاده از این نوع از کابل ها در سازه های خود می نماید؛ اما نباید از نازک بودن و امکان ایجاد نویز در مسافت های طولانی، که از معایب این نوع از کابل ها می باشد، چشم پوشی نمود. امیدواریم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *